9.22.2008

Efterår

Ja, egentligt har det jo været efterår i nogle dage nu, men i dag er det efterårsjævndøgn, som altså betyder at i dag er dagen og natten lige lang. Det næste halve år vil natten være længere end dagen, og derfor går vi nu ind i nogle meget kedelige måneder, hvis man kan lide lys, og det kan jeg. Min mand plejer at sige at jeg er en plante, fordi jeg visner helt når solen ikke skinner, og så er det ikke sjovt at bo i Danmark.

Men jeg nyder nu efteråret. I dag gik jeg en lang tur igennem Botanisk Have, som vi lige er blevet naboer til. Det småregnede, men det var dejligt varmt og når man går der helt nede i midten af det hele kan man næsten ikke høre traffikken, og så føles det næsten som natur.

Jeg var ude på Vestereng i går, hvor jeg plukkede æbler og hasselnødder. Der er så mange fantastiske æbletræer, og de fleste æbler ligger bare på jorden og rådner eller bliver spist af hvepse. Så passer det godt til et studenterbudget at kunne finde sine egne æbler. Selv er jeg ikke den vilde æblespiser, kun et par stykker om ugen bliver det til, men Martin spiser dem meget gerne. Så jeg plukker og plukker. Jeg fandt også mynte på mit hemmelige mynte-sted. Det er nu rart at have frisk mynte i huset, selvom det ikke holder sig friskt helt vildt længe.

Efterår er en dejlig årstid, hvis man kan lide at finde sin egen mad, selvom det måske kun er æbler, men bare det at gå en tur, og finde noget jeg ved jeg kan få glæde af senere gør mig meget glad. Jeg føler mig meget tættere på naturen, og det fjerner alle former for stress jeg skulle fedte rundt med. Jeg kan godt lide bare at gå en tur, men når der er et formål med det på denne måde, så er det meget sjovere. Jeg kan gå i timevis og bare lede efter bær, æbler og nødder. Hvis jeg bare går tur, bliver det sjældent til mere end en halv time. På denne måde får jeg både bevæget mit lidt OG jeg får frokost-tilskud, totalt godt at være mig, så. Jeg har også været ret glad i dag, næsten lykkelig. Og jeg er blevet totalt overskudsagtig, har bagt kage til varmemesteren og mine gravide veninder, og jeg har endda pakket det sidste af tøjet ud, og færdiggjort soveværelset. Denne optur må gerne fortsætte nogle måneder endnu!

Ingen kommentarer: